Floor Plan
Floor Plan

Floor Plan

Lighting Plan
Lighting Plan

Lighting Plan

Section
Section

Section

Atrium
Atrium

Atrium inserted into center of square structure to allow natural light to permeate and create a "town square" concept

Entrance
Entrance

Entrance carved out of building by introduction of diagonal

Typical Examination Room
Typical Examination Room

Typical Examination Room

Axonometric
Axonometric

Axonometric

NEW YORK CITY LOFT APARTMENT FLOOR PLAN

QUEENS HEALTH & NUTRITION CENTER

Offering affordable healthcare to the residents of the area it’s located in, this facility provides medical and dental care with a focus on nutrition. This design utilizes the concept of a town square to inject natural daylight and nature into the space as well as provide a basis for circulation. A pavilion is inserted into the center of an otherwise non-descript square building. The healthcare facility provides a light well that streams daylight into areas normally devoid of natural light. The strong diagonal counterpoint symbolically presents the angle of the sun’s rays while also providing a pathway to the light well in a compression and release manner.